Přeskočit na obsah

pár zajímavostí a novinek od vody

Tak nám začala sezona lovu dravých ryb.

Všichni nedočkaví rybáři se dnem 16 června mohli konečně vrhnout k vodě, na svá oblíbená místa na lov dravců, lov přívlačí, lov na trhací bojky, na živou či mrtvou rybičku, chytání sumců, štik, candátů a ostatní draviny. Tak Petrův zdar a přejeme krásné a i kapitální úlovky…. Začínají se množit upozornění a poznatky, že se lov přívlačí provádí i na tůních, tak jen připomínáme, že lov přívlačí je u nás povolen pouze na hlavním toku řeky Vltavy (revír 411 094 Vltava 2)

V rámci zahájení lovu dravců proběhly o víkendu na všech našich revírech dvě kontroly rybářské stráže ve spolupráci s policií ČR, zkontrolováno bylo více jak padesát rybářů, drobné přestupky řešeny na místě domluvou a nápravou, ale také zadržena jedna povolenka rybáři cizí státní příslušnosti. 

Hospodářský odbor naší MO nainstaloval na jeden chovný rybník v Zeměchách areátor na prokysličování vody, doufáme že toto zařízení přinese převážně v horkých letních dnech daleko více kyslíku ve vodě, tak ať se těm našim rybám lépe ve vodě dýchá a pěkně rostou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *