Přeskočit na obsah

Dětské rybářské závody jak to dopadlo.

Dne 25.5.2024 se uskutečnily již tradiční rybářské závody dětí, které pro ně připravil rybářský kroužek OKOUN a jeho vedoucí. 

Zúčastnilo se jich 34 mladých nadšených rybářů, kteří byli rozděleni do dvou kategorií. Na začátku celé akce si každý rybář vylosoval svoje lovné místo a v 9:00 se po zaznění zvukového signálu šlo na to. 

Nadšení mladých rybářů a jejich rodičů určitě podpořil i fakt, že dlouhodobě avizovaná nepřízeň počasí se nevyplnila a na rybníku v Zeměchách bylo krásné rybářské počasí.

Díky hospodářskému odboru, který se pravidelně o tento rybník a jeho osádku stará čekalo na malé rybáře velké množství nádherných převážně kaprovitých ryb. Ihned po prvních náhozech se dostavily první záběry a první z rybářů začali zdolávat nádherné kapry o průměrné velikosti 45 cm. 

K dobré pohodě nejen rodičů, ale i rybářů přispělo vynikající občerstvení, které si pro všechny organizátoři připravili.

Závody skončily v 12:00 hodin vyhodnocením, díky štědrosti našich sponzorů se děti mohly těšit na krásné rybářské ceny, ale i ceny v podobě upomínkových broušených sklenic a mnoho dalšího. Každý malý účastník či účastnice tak mohli odcházet s taškou plnou dárků a cen. To ale nebylo zdaleka vše co si pro ně vedoucí z rybářského kroužku OKOUN připravili. Následoval doprovodný program v podobě příjezdu policejní hlídky a dobrovolného hasičského záchranného sboru Veltrusy.

Profesionalita, ochota a nadšení s jakou předváděla policie a hasiči svou techniku a práci, kterou si děti mohli i na vlastní kůži vyzkoušet v podobě stříkání vody z proudnice vzbudila mezi mladými rybáři mnoho ohlasů. Ale nezůstalo jen u mladých rybářů. Výklad o výstroji a výzbroji PČR s nadšením poslouchali i mnozí rodiče.

Chtěl bych touto cestou poděkovat především městu Kralupy na Vltavou, které významně podporuje kroužek OKOUN, ale i všem sponzorům, vedoucím z rybářského kroužku a hospodářského odboru a všem, kteří se na akci podíleli, ale hlavně dětem a rodičům, kteří na akci dorazily tím podpořily snahu všech již zmíněných lidí. 

Pevně věříme, že děti si odnesli spousty zážitků a budou se těšit na další akce, které pro ně připravuje kroužek OKOUN pod záštitou MO Kralupy nad Vltavou. 

Petrův zdar Tomáš Vůjta – předseda MO Kralupy nad Vltavou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *