Přeskočit na obsah
9ccd9b69-9045-42d1-ab75-d2e9c1bcb3f7

Letní rybářské soustředění kroužku OKOUN

Krásný dobrý den,
blíží se nám rybářské soustředění, které se bude konat od 29.6.2024 do 6.7.2024, opět v areálu naší základny v Kralupech nad Vltavou „na střelnici“. Cena bude 3200,- Kč na osobu.
 
V ceně :  
  • 5x denně strava a pitný režim
  • ubytování v budově či ve stanech
  • zdravotnický dohled
  • odměny 
  • trička
  • spousty her a zábavy
  • zajímavé výlety
  • a samozřejmě rybaření
  •  
HLAVNĚ PROSÍME O CO NEJDŘÍVĚJŠÍ ZAMLUVENÍ MÍSTA PRO VAŠÍ RATOLEST. MAXIMÁLNÍ POČET 24 DĚTÍ.
 
Prosíme o vyplnění přihlášky zde a nebo na kroužku. Místo je rezervováno až po obdržení a potvrzení platby a odevzdání vyplněné a podepsané přihlášky.
 
Pro více informací nás neváhejte kontaktovat emailem, či telefonicky.
 

S pozdravem tým D.R.K. Okoun Kralupy nad Vltavou

Důležité informace a dokumenty

QR kód pro platbu za soustředěni

Prosím jako variabilní symbol uveďte číslo legitimace
všechny kontakty najdete v kontktech zde

Elektronická přihláška na soustředění

elektronickou přihlášku bude nutné následně podepsat

Kde bude rybářské soustředění probíhat

Letní rybářské soustředění kroužku OKOUN

pár slov úvodem, poděkování vedoucím praktikantům kroužku a samozřejmě sponzorům a dobrovolníkům bez kterých bych se tábor jen stěží mohl konat.
Děkujeme

Letní dětský tábor kroužku OKOUN proběhl jako již tradičně v areálu bývalé střelnice, dnes již dlouholetou základnou rybářského kroužku OKOUN působící v rámci MO Kralupy nad Vltavou.

Pro letošní rok jsme si pro děti a nejen pro ně připravily velké překvapení  a to v podobě kompletně zrekonstruované a vybavené ložnice. Tato úprava nesla nemalé úsilí a práci od vedoucích a praktikantů z kroužku, ale do práce se zapojilo i pár dobrovolníků , kamarádů a i hospodářský odbor působící v MO Kralupy nad Vltavou.  Díky úsilí všech se povedlo vše stihnout do začátku tábora a nová ložnice se již mohla těšit na malé a nadšené rybáře, kteří se v ní ubytují a stráví 7 dní na rybářském táboře.

Tábora se zúčastnilo 24 dětí v termínu, který je již po mnoho let  stejný a to první týden prázdnin. Letošní tábor se tedy konal v termínu: 29.6.2024 – 6.7.2024. Převážná část dětí, které se tábora zúčastnilo pravidelně navštěvuje kroužek OKOUN po celý rok.

Vedoucí z kroužku a dobrovolníci si pro děti jakožto každý rok připravily bohatý program, který skrýval nejenom hojný počet rybaření, výletů, her, dobrodružství a zážitků ale i rybářské závody v Luníkově kam se děti přesunuly pomocí autobusové dopravy, návštěvu ZOO a mnoho dalšího.

Tábor by se v této podobě  a kvalitě neobešel bez štědrosti našich sponzorů dárců a již zmíněných pracantů. Naše poděkování patří všem, kteří ať už malou či větší formou přispěli k této akci a dopřáli dětem začít letní prázdniny skvělým zážitkem jakým letní tábor dozajista byl.

Dovolte mi abych zde jmenoval některé z významných sponzorů a dárců :

  • město Kralupy nad Vltavou
  • ČRS, z.s., místní organizace Kralupy nad Vltavou
  • společnost Synthos
  • Jan Luksík – LUKSÍK sociální podnik s.r.o.
  • Václav Vávra
  • VeKr Color s.r.o.
  • Bidfood Czech Republic s.r.o.

 

a mnoho dalších. Všem moc děkujeme a vážíme si vaší štědrosti a pomoci.

a jak jsme se na táboře měli, podrobné info nejen pro ty co nemají Facebook, přímo z dění tábora.

Den první :

První den soustředění, zabydlení, ochlazení a vztyčení kroužkové vlajky.

Den druhý :

Ráno jsem se rozdělily do týmů. A začal souboj mezi týmy o největší součet z nachytaných ryb. Včera se dětem dařilo a na večer jsme si opekly buřty s poslechem krásné hudby. Oslava narozenin a večer opékání buřtíku za zvuku kytar. Velké díky patří klukům že skupiny Made in Garage

Den třetí :

Třetí den rybářského soustředění na základně DRK Okoun u řeky Vltavy se vydařil na jedničku. Počasí bylo parádní a teplota byla ideální na rybaření i další aktivity. Děti se vydaly na řeku, kde se jim podařilo chytit několik úhořů, kaprů a dalších druhů ryb. Pokračovala také soutěž o největší rybu, kde každý z mladých rybářů a rybářek předvedl své schopnosti a nadšení.
Večer byl na programu jeden z oblíbených momentů tábora – bojovka. Děti se rozdělily do skupin a vydaly se na dobrodružnou stezku plnou výzev. Všechny děti ukázaly odvahu a týmového ducha. Všichni účastníci byli stateční a do večera se nesla atmosféra plná napětí, smíchu a radosti. Třetí den soustředění byl tedy plný zážitků, nových přátelství a úspěšných úlovků. Děti si odnesly mnoho vzpomínek a těší se na další dny plné dobrodružství

Den čtvrtý :

Rybářskému soustředění začal krásným ránem a chutnou snídaní, po které jsme s dětmi vyrazili k našemu oblíbenému rybníku v Zeměchách. I když foukal vítr, kapři nám nedali šanci si stěžovat na nedostatek úlovků. Žížaly, kukuřice a krmení od sponzorů Splashbaits CZ s.r.o fungovaly jako rybí magnety!

K obědu jsme si pochutnali na vepřové pečeni s novým brambůrkem a výtečným sosíkem, která by přiměla k tanci i rybí duši. Po obědě v klubovně všichni účastníci dostali trička a kšiltovky od sponzorů ,takže jsme vypadali jako profi tým, a vyrazili jsme do kontaktní mini zoo v Olovnici. Děti si mohly pohladit domácí zvířátka a viděly i exotické exempláře.

Po večeři měly děti osobní volno, což znamenalo volbu mezi hrou na vybíjenou, nebo debatou o tom, kdo chytil největšího kapra. Malé děti šly brzy spát, zatímco starší se chystaly na večerní lov, doufajíc, že chytnou něco většího

A tak pokračuje naše rybářské dobrodružství!

Den pátý :

Dnešní den byl ve znamení rybolovu v Luníkově kam jsme se dopravily pomocí autobusu. Počasí bylo no řekněme rybářské ale to nám vůbec nevadilo a jak vidíte v galerii i tady na nás čekalo spousty nejen rybářských zážitků a odměn.

Den šestý :

Dnešní den se nesl v duchu pro děti nečekaného zpestření v podobě zvířecí návštěvy a grilovaných kuřátek na kterých si všechny děti a nejen ty moc pochutnali.

Den sedmý :

Den sedmý je dnem posledním. Nesl se v duchu vyhodnocení a rozdávání odměn. Ale i v tento den jsme si našli čas se projít k vodě a nahodit v očekávání nějakého toho pěkného úlovku. Za zmínku stojí i zážitek, který jsme si ve spolupráci s hospodářským odborem připravily a to v projížďce na lodi vybavené echolotem. Děti měli spousty otázek na které ne vždy byla známa odpověď.

Letos si pro děti krom již výše napsaného připravily vedoucí i pár nevšedních zážitků, které si děti moc užily.  Děkujeme za něj dobrovolným hasičům z Veltrus a zdravotníkům za poučný výklad s možností si i některé věci na vlastní kůži ozkoušet.

a co dodat závěrem :

hluk  a hlomoz malých rybářů utichl, poslední vedoucí a praktikanti balí a opouští areál Střelnice kde se po 7 dnů starali o malé rybáře a vyhlíží domovy kde se jim snad dostane zaslouženého odpočinku a klidu. Ticho se rozléhá a táborová louka kde ještě před pár dny stály stany je prázdná. 

Ale již nyní se těšíme na další akce kroužku OKOUN a nejen ty kdy opět bude Střelnice plná dětí radostného povyku a očekávání dobrodružství a zážitků